Despre

Conacul Udriște Năsturel

 

Cu o poveste impresionantă în spate și locuitori marcanți, Conacul Udriște Năsturel (Casa de Piatră), este un monument al trecutului, un colț de istorie creat în piatră, construit în timpul domnitorului Matei Basarab (1632-1654).

Cel mai vechi monument de arhitectură civilă românească construit din piatră, Conacul Udriște Năsturel a găzduit personalități de seamă precum: marele cărturar și logofăt al lui Matei Basarab, Udriște Năsturel, principele Serbiei Miloș Obrenovici și Anastase Stolojan, important politician antebelic.

Fascinantă prin arhitectura sa cu influențe renascentiste, orientale și gotice, Casa de Piatră a fost martoră la evenimente istorice semnificative în cele aproape patru secole de existență.

Astăzi, Conacul Udriște Năsturel își deschide porțile către un nou orizont, un orizont în care proiecte de conservare, întreținere și restaurare sunt în curs de desfășurare pentru a-i păstra frumusețea și importanța, atât pentru Casa de Piatră, cât și pentru întregul domeniu de aproximativ 4 hectare, inclusiv Casa Stolojan și anexele aferente.

Conacul Udriște Năsturel

Str. Miloș Obrenovici nr. 32
Herăști, jud. Giurgiu

PROGRAM DE VIZITARE:
Sâmbătă-Duminică
10:00 – 16:00

contact@conaculudristenasturel.ro

Contactează-ne

11 + 13 =